fina fisken































sista bilden är den bästa.

moa

compact living

det är så grått ute nu. snön lyser upp så fint. jag ska nog sätta på lite julmusik och sätta upp adventsljusstakarna idag. passa på när linda är långt borta i avesta liksom.

nåja, först ska jag lägga upp lite fler bilder från island. såhär såg det ut på frälsningsarmén där vi bodde i reykjavik.

















moa

idag är en stor dag

och jag bara väntar på att linda ska komma hem och berätta allt om den!

själv funderar jag på att starta en flyttfirma, börjar bli rutinerad.

moa

Gnubajs!

Det är som sagt nya tag, kalla tag med tanke på all snö som envist faller ner.
Det är dags att bli vuxen och vad gör man när man är vuxen? Jo, man skaffar sig en matberedare! Har dock inte gjort det ännu men det är tanken som räknas.. eller något i den stilen.

Dagarna består av att sova länge, antingen skicka mail till diverse restauranger eller besöka otaliga Systembolag i den desperata sökan efter ett jobb. Ni får hålla tummarna!  I övrigt så köpte jag clementiner igår, det är lite juligt. Det och Pågens saffransgifflar gör mig glad vilken dag som helst. Har ungefär samma funktion som Ben & Jerrys den övriga tiden på året.

Dravel, dravel.. 

Linda

vi börjar i slutet

sista kvällen i halmstad. sorgligt nästan. och skönt.









































det känns lite vemodigt i hjärtat. kvällen var dock ett mycket värdigt slut.

stad i ljus mina vänner. och inte behövde vi sova i bilen heller. det var vi glada för ända tills vi inte var välkomna där vi sov längre. det var liksom aningén tidigare än vi hade tänkt oss att åka. men bara aningen.

moa

livet svänger

nu har vi varit hemma i verkligheten i en dryg vecka och det börjar redan arta sig! idag har jag och micke varit och ätit nybakta vaniljbullar hos tomi och linda. gott! sakta men säkert faller vi in i våra roller som.......? bullbakare? nästa helg är det min och mickes tur och då blir det nog saffransbullar.

förressten hade jag liksom förväntat mig lite mer dötid såhär när man kom hem. typ vara hemma och fixa och dona i väntan på att livet ska ordna upp sig självt men det gör det ju sällan så mycket dötid har det faktiskt inte varit! skönt förvisso, men det drabbar ju hårt de bildtörstiga bloggläsarna. imorgon mina vänner. se det som ett löfte.

moa

Planerna är stora och långa

Hurtiga tjejer som vi är, har vi fullt upp. 
Dagen ska spenderas inne i Stockholm City, där vi ska traska runt mellan Systembolagen och lämna våra extremt imponerande CV:n. Jag menar.. 2:a och 3:e plats i Islands Sommeliermästerskap?! 
Hah, hybris åsido. Det är planen och efter det ska vi åter hemåt för att mot kvällen åka ner mot Norrköping och lägga om sömnen hos Veronice innan det bär av mot Halmstad.

Det om något kommer att kännas udda. 
Att sitta där i skolbänken igen, att ha lektioner nu när allt känns så överstökat, så avklarat. På schemat står ironiskt nog att vi ska dekantera (känns som om vi kan det nu efter mästerskapen). Roligast av allt blir avslutningsmiddagen som med allra störst chans kommer ett avrundas med ett varv på Mårtenssons (som egentligen heter Fox and the Anchor men det tog oss alla ett halvår att inse). 

Nej, nu ska jag göra mig iordning och trippa iväg innan detta blir sentimentalt.

Linda

det är inte över riktigt än!

imorgon ger vi oss iväg på ett sista litet äventyr. en roadtrip ner till varmare breddgrader; nämligen halmstad! kanske tar vi en sväng förbi lund också.. vad säger du linda?

halmstad alltså. kommer säkerligen bli mycket nostalgi och många kramar när vi träffar alla igen! förstå att det är över ett år sedan vi möttes på den där första festen, vilsna och sökande efter meningen med livet... (?)

här är vi nu. helt klara med studierna och fortfarande lika vilsna och sökande efter meningen med livet. någon som har en aning?

moa

Bilder på eran



To be continued..


End of an era

Hemma alltså, varit det i två dagar och ja... det känns bra, riktigt bra. Bara lite konstigt.
Skolan är i princip över och jag har redan blivit stockholmare, vilken stil. 

Moa är som vanligt i ägo av den enorma mängd bilder vi tagit under dessa tio veckor, så det blir hennes jobb att sitta hemma och ladda upp bilder för er att titta på. 
Idag ska vi för övrigt ut och headhunta, nästan iaf. Leta jobb, dags att bli vuxen och ha ett liv. 


Linda

sorgligaste dagen hittills.

nu har vi sagt hejdå till alla och det var faktiskt inte lätt ska ni veta. vi har kramats och kindpussats och lyckönskats och kramats igen och nu är vi hemma på vårt lilla rum. tillochmed det kommer vi sakna massor! och jag kommer sakna linda.. trots att vi kommer bo bara fem minuter ifrån varandra nu så kommer det inte vara samma sak! sorgligt är vad det är.

nu ska vi vänta på att klockan ska bli kvart i fem och passa på att dricka upp allt vin vi har kvar för det kan vi ju inte slänga bort! (vi hade majs och sånt också men det gav vi till några andra som bor här - inte lika viktigt) kanske ska vi spela lite kort eller kolla på någon film för att få tiden att gå.

nästa gång vi skriver är vi antagligen hemma i sverige. halleluja!

moa

10 veckor, snart över.

Jisses, vad tiden flyger iväg! Idag är dagen D, sista dagen, den ultimata.. kärt barn har många namn.
Vi har X antal ärenden att uträtta innan vi kan känna oss helt till freds med vår vistelse här på den vindiga ön och bland dem finns: en sista fikastund hos moster Sonja, köpa mängder av yttepyttesmå läppbalsam på Shell, köpa Jell-O, köpa sjukt gott wienerbröd, hälsa på min syster och hennes knottar, lämna julklappar till all of the above.
Något jag missat?

Euhm, javisst. Ett sista pass på jobbet men det är förvisso helt okej då vi hinner säga hej då till alla eftersom att det många som står på schemat. Mycket bra!

Nu ska det duschas och packas!

Linda

nast sista jobbdagen.

typical, vara namn star pa schemat for imorgon. eller rattare sagt star det LM. det ar liksom vad de skriver nar vi ska jobba. ytterligare en dag alltsa, och vi som trodde att vi skulle vara lediga! antagligen blir det en lang dag fylld med farval och sant och sen bara nagra timmars jobb. det ar okej. eller egentligen inte, men vad gor man?

nu: pizza. det ar okej!

moa

sista jobbdagen

idag ska vi jobba för allra sista gången på perlan. tiden börjar rinna ut liksom. skönt tycker vi som börjar längta hem. jag längtar hem till mitt hem men jag längtar inte bort från det som är här så mycket. det är såklart skönt att vara färdig med jobbet och så men vi har faktiskt haft det väldigt bra här.

de senaste dagarna har vi haft besök av idan och david. mycket trevligt och vi har gjort utflykter i sann turistanada och vi har dessutom ridit islandshäst! hur mysigt som helst! näste gång jag åker till island skulle jag vilja rida längre, typ några dagar.

imorgon ska vi göra allt vi vill göra för sista gången, handla allt vi vill handla och hälsa på alla vi vill hälsa på! roligt värre och på lördag morgon åker vi!

moa

när mamma var här

var hela marken täckt av snö och is. vi gjorde många spännande och trevliga utflykter och åt god mat och drack goda viner och halkade på isen vid vattenfallet och åt soppa på en öde restaurang och körde länge länge i dimman och matade islandshästarna med bulle och tittade på havet och kyrkan och badade i blå lagunen och var på perlan och shoppade och åkte taxi och hade det väldigt väldigt bra.

moa

Nytt drama!

Ibland blir man bara matt på mänskligheten.
Igår efter vår bakisdag på jobbet kommer vi hem, redo för att kasta oss i sängen och få vår välförtjänade sömn. Först möts vi av vår vän nere i receptionen som säger att vår granne (a.k.a All night you have meeting.. ) anklagat oss för att vara knarkare. Tack för den!  Detta är självklart ett desperat försök att få oss utkastade då droger inte accepteras på vandrarhemmet, inte för att det är något vi sysslar med ändå.

Nu är Moa iväg med sin systeryster och hennes respektive på utflykt. Jag stannade hemma efter att ha sovit riktigt dåligt, vem vet.. kanske kan få lite nytta gjort också? Hah, vem försöker jag lura?


Linda, the alleged drug addict.

rosa trikaer ar hett i ar.

bloggar lite fran jobbet, darav avsaknaden av prickar ovanfor bokstaverna. ber odmjukast om ursakt och lovar att forsoka anvanda ord utan prickar.

idag mar vi sadar. igar madde vi desto battre nar vi var ute och dansade. vi gjorde solon och sen nasa. pa nasa hade vi turen (?) att dyka upp lagom till pall oskar spelade. for er som saknar genetiska band till island (eller bara inte ar valdigt intresserade av islandsk popularkultur kan jag stolt meddela att han ar ganska kand, spelade lite abba for oss och att han hade en rosa glittrig trikaoverall pa sig. kan det bli battre liksom?

har kan vi tyvarr inte ladda upp nagra bilder (inte for att vi ar sa framgangsrika med det dar "hemma" heller men ni ska veta att vi faktiskt forsoker och att det kommer bli battre nar vi kommer hem till sverige! da kommer bildkaskaden) men vi ska forsoka vid lampligt tillfalle.

imorgon ska vi upp i ottan for att bege oss ut pa roadtrip med idan och dave. kul varre!

puss salange!

moa

ikväll är det fest!

vi har ju som sagt satt upp lappar på jobbet om vårt lilla kalas men eftersom ingen tiktigt har anmält sig frivillig att ha oss hemma hos sig (saker brukar tydligen bli förstörda) så blir det antagligen en kväll nere på stan!

först ska jag ut på stan en sväng med idan och david som är här och hälsar på och sen ska vi ju tyvärr jobba. typiskt när jag hellre vill vara med dem. men de kommer ju på festen ikväll iallafall! förhoppningsvis så hänger många från jobbet med också. vi var ute en sväng och dansade igår också och det är bannemig tur att vi inte börjar jobba tidigt idag.

moa

Stora flickan, stora ärenden

Fredag idag och vi börjar inte tidigt! Skönt att slippa duka upp för 250 gäster och framför allt skönt att kunna uträtta några ärenden innan man ska börja jobba. Med ärenden menar jag att städa, slå in julklappar som inte ska tas med till Svea Rike, gå till banken etc..

I övrigt så har duschen på vår våning som varit under uppbyggnad sedan vi kom hit förlorat sin oskuld till Moa. Tror jag.. Hon använde den i alla fall nyss och det ser fräscht ut! Duschen och Moa dvs. Nu vore frukost kanske en bra idé.

I'm off!
Linda

Dålig stil, jag vet

Uff, vad vi har varit dåliga på att uppdatera!
Vi är inne på sluttampen nu, nästan allt vi pratar om är när vi ska åka hem, vad vi ska göra, vad vi ska äta, hur vi ska äta det.. Det riktigt kliar i fingrarna för nu är det så nära och vi längtar så.

Under den tiden Ronak var här hade vi en helkväll som jag dagen efter fick den kända avhyvlingen för. Vi åt bakispizza på Domino's, shoppade, åkte på "The GOlden Circle"-runda, skrattade hejdlöst, ätit ute, varit paranoida etc. Riktigt roliga dagar. Härnäst kommer Moas syster Ida och hennes Dave och de stannar riktigt länge, nästan lika länge som oss.
Vilket är bra, för då går tiden snabbare.

Idag blir det ännu ett långt pass men sedan har vi tre korta framför oss. På lördag blir det dessutom fest, avskedsfest rättare sagt. Det ska bli riktigt skoj och de allra flesta från jobbet verkar vilja hänga på. Så det ska vara!

Linda

uh, vad tråkigt jag har!

idag var tanken att vi skulle åka på en liten tripp ut i djungeln och titta på geysir och detdärnivet. när jag vaknade var jag dock inte så pigg. ont i magen och har därför sovit dåligt hela natten och dessutom insåg jag att jag hade en del saker att göra (läs: skolarbete) och bangade därför. linda och ronak åkte själva och nu ångrar jag mig lite.. har fått mycket gjort men hade ju hellre varit ute med dem på safari.

ikväll ska vi iallafall på en liten båttur så det blir inte en helt meningslös dag iallafall! dessutom är internet min vän så jag passar på att lägga upp lite bilder på facebook som våra kära arbetskamrater har frågat efter.

nyttodagen liksom.

moa

"All night you have meeting,

all night you have concert." och sen kallade han mig bastard samtidigt som han smällde igen dörren.

Visserligen hade vi suttit uppe och pratat glatt till klockan två på en fredagkväll.
Visserligen hade vi på musik, men väldigt lågt.
Visserligen var vi onyktra och det var jordens längsta förfest.. så jag förstår att han var grinig.

Men vad för nytta gör det om han säger till efteråt? Damn it, vi hade skoj iaf och det är det viktiga.
Idag ska jag, Moa och Ronak iväg till Blå lagunen. Vad lena vi ska bli!

Kan för övrigt meddela att det är mindre än två veckor tills vi kommer hem. Kan inte vara gladare!

Linda

RSS 2.0