Hur gick det till?

Förklaringen till inlägget nedan är enkel, vi mår helt enkelt inte bra.
Magproblem och snurrande huvuden gör inte livet till det enklaste på det här klotet, även om man är i soliga Spanien.. snarare tvärtom. Just nu känner vi oss extremt miserabla, vi ser desto värre ut. Det blir heller inte roligare av att vi känner ingen som helst lust till att jobba eftersom att vi i stort sett bara putsar glas och lär oss mindre än om vi skulle läst en bok om hur man skulle göra i en restaurang.

Det här var inte riktigt hur jag hade föreställt mig denna resa.

Linda

les miserables.

idag känner vi oss inte bra. inte bra alls.

moa

Sololja är sjukt viktigt när man steker

Efter en dag på stranden med Marie och ändlösa kommentarer om att "vi steker, vi steker", så bestämde vi oss för att grilla! Så nu står Micke, Marie och Moa och alla leker grillmästare medans jag tar det lugnt och ägnar några minuter åt vår kära blogg istället. Känn er prioriterade!

Igår mådde jag så dåligt när jag jobbade att jag tog bussen hem, ingen höjdare när golvet snurrar och risken för att krossa x antal glas är för stora. Mindre lustigt när jag kom hem och fick veta att Moa inte heller mådde så bra, kanske var något som vi ätit under dagen.

Några bilder från när alla grabbarna grogg var här.



Idag var det tänkt att vi skulle vara duktiga och skicka iväg alla mail och beställa flygbiljetter men eftersom att vi är i Spanien så säger vi: mañana, mañana! :)

Toodles!
Linda

I'm a bartender

Det har varit en bra dag idag. Efter lite om och men med att ordna de spanska personnumrena, sola på stranden och sen ordna nya uniformer till vårt byte på hotellet. Och jag fick en av de söta klänningarna!
Vi har dessutom bokat massage till oss båda imorgon, kommer att bli hur underbart som helst. Känns verkligen som om att det behövs, Moa den skiten är ledig imorgon men jag ska jobba en dag till innan min tvådagarsledighet.

Efter en dag i baren kan jag säga att det är bra mycket roligare än i brasserie-restuarangen. Här är det mer kontrollerat och man fick riktig information! Jag kan nog leva med att vara där 10 dagar..

"Linda - please give the poor plant on your terass some water. =) Darius THANX"
Sött med post-it lappar!

Linda

jag är människa igen!

för första gången på tre evigheter har jag sovit ända tills jag vaknat av mig själv. helt fantastiskt och nu sitter jag här påklädd och nyduschad och bara väntar på att linda ska vara färdig så vi kan ordna det sista med våra spanska personnummer. om vi får tid över därefter (ja, alltså vi börjar ju jobba klockan fem och det är en bit att åka) så ska vi gå till stranden! hurra!

igår jobbade jag och linda alltså vår sista dag på skilda tider. i fortsättningen kommer vi bara jobba från klockan fem båda två och jag är så lycklig! har liksom längtat för ända tills nu har vi ju som ni säkert hört inte sett så mycket av varandra. nu ska det iallafall bli andra bullar och ikväll börjar jag jobba i gourmetrestaurangen! imorgon är jag dessutom ledig så ni behöver inte tycka synd om mig alls. inte linda heller tror jag fast hon har ett blåmärke på armen.

moa

Do you have to concentrate?

Spidermaaaaaaaan!


Klockan är alldeles för sent, jag jobbade över 1½ timme och nu sitter jag, Linda, Marie och Andrew här uppe på terassen och pratar strunt. Däribland om spindelmannensex. Skrattattack nr. 23.

xoxoxo, Linda

Check list

Bara en arbetsdag kvar tills jag och fröken Karlsson ska jobba samma tider!
Förstå att detta har vi väntat på med sådan enorm förväntan och nu är dagen snart här. Vad vi ska sola, bada, sova och kunna festa tillsammans förutom på våra lediga dagar. Underbara tider.

Tiden bara flyger iväg, vi har hunnit med massor men det finns fortfarande en hel del kvar på checklistan som ska avklarats. Vi har t ex fortfarande inte köpt flygbiljetterna till Island men det är på sin väg, precis som försäkringen dit och lite ditten och datten-saker vi vill hitta på här under tiden på den varma ön.

Min telefon har även tappats i golvet för sista gången, den vill inte fungera på något sätt.
Surt tycker jag. Jag har fått låna en av Maries mobiler så länge men imorgon ska jag gå på jakt efter en billig skittelefon som enbart är gjord för att sms:a och ringa. Då är jag nöjd.

Linda

Muy bien hecho

Det är mindre än en månad kvar tills vi ska hem!
Madness I tell you, hur kan vi redan ha varit här så länge?

Här är iaf en bild från ja vad blir det.. onsdags kanske.



Här om dagen åkte jag och Linda H till Magaluf lite halvt spontant, uttrycket för kvällen var "Muy bien hecho".
Vi drack vår vodka/ananasjuice alldeles för snabbt, tog en kisspaus på stranden, snodde drinkar från en norrmann och vinglade sedan runt med Tommie och Markus. Dagen efter var ingen höjdare då jag vaknade onykter och försökte gå rakt till McDonalds med grabbarna, det var dessutom en helvetes dag på jobbet med stekhetta.

Yours sincerely, Linda

Busy, busy.

Bah! Nu har jag skickat in skoluppgifterna till vår lärare, jäkla tråkiga skit.
Nu ska jag gå ner med Marie och Linda H till Carrefour och göra av nyfunna pengar (läs csn). Ikväll beger jag mig till Palmanova efter jobbet för att spendera kvällen med Tommie för imorgon åker sötnöten hem.

Uppdatering kommer!

Linda

vad händer?

linda vill veta vad som händer ikväll för klockan är halv nio och vi sitter och väntar på bättre tider. inget passar så bra när man väntar som alkohol så en grogg nu kanske?

idag har mina skor gått sönder så jag är ganska miserabel för tillfället. det positiva är att jag har en helt legitim anledning till att köpa nya men jag har inte hittat några jag gillar än. typiskt.


moa


Härliga tider

Vi har försummat er totalt, vi vet men vi har haft alldeles för kul för att hinna med annat!
Micke, Tommie och grabbarna är här och vi festar, solar och sover förmodligen alldeles för lite. Vi har också mängder av bilder som kommer att dyka upp vid ett bättre tillfälle.
Igår kom hela grabbgänget hit till Palma och vi gick till Made in Brazil för några caiprinhas och sedan vidare för att bli tillfälligt döva på Moon. Vi hade alla underbart roligt och det finns en risk för repris ikväll. Ja tack!

Nu ska jag ignorera skoluppgifterna och börja dricka!

Linda


Birthday girl

Det var som sagt en helt underbar födelsedag! Hade inte kunnat blivit bättre, är så glad för alla som var där och ville fira med mig. Jag fick dessutom otroligt söta presenter varav sodastreamern från Moa var den mest klockrena present jag någonsin skulle kunnat tänka mig.




Det var alla bilder jag orkar lägga upp, nu ska jag leta upp Marie och fråga om mat!

Linda

linda fyller år!!

idag är lindas dag, hurra!

igårkväll blev det att fira och eftersom linda ju fyllde år så fort klocka slog tolv kändes det inte helt fel. :)

linda, marie, moa, linda h, ronak, erik, sanna, lena, veronica, emma och några tyskar och kul hade vi! vi började på vår egen lilla bakgård med öl, vin och nyköpta kläningar! linda öppnade presenter såsom ett fördelsedagsbarn bör göra och till slut pallrade vi oss ut i natten och till en restaurang där vi åt och drack vin. linda fick en födelsedagsdrink och såg nöjd ut när vi ställde oss upp och sjöng för henne.

efter ett tag gick vi vidare till made in brasil och drack caipirinhas och dansade. på vägen öppnade vi vår medhavda flaska bubbel och skålade för födelsedagsbarnet på kajen. till slut beslutade sig några för att åka vidare till mega park som är fullt med tyskar för att festa vidare tillsammans med några arbetskollegor men eftersom linda skulle jobba idag bestämde vi oss för att åka hem.. somnade som en sten när vi lade oss vid fyratiden och jag var INTE avundsjuk på linda som var tvungen att arbeta idag.

nu sitter jag och marie på terrassen och har precis ätit. ikväll ska jag sova tidigt för imorgon börjar jag jobba klockan åtta! hu.

puss moa


vi är officiellt i spanien!

idag fick jag ett meddelande. "välkommen till spanien!" hurra liksom!

nu sitter vi på terrassen och dricker lagom mycket vin. imorgn ska vi upp tidigt för att försöka skaffa oss NIE-nummer. det är likso som ett spanskt personnummer som man behöver för att få jobba här..

linda har fått en skylt där det står tt honn heter noelia. och jag börjar bli trött. vi måstemåka klockan åtta. typical.

moa

I väntans tider

Det blev sent igår, tror bestämt att vi gick och lade oss och sov runt 06-snåret så vi var något slitna när vi väl bestämde oss för att kliva upp. Sagt och gjort och några hamburgermenyer senare så begav sig tjejerna till jobb!
Nu sitter jag här uppe på terassen med Sanna och väntar på respons från Ronak som borde ha anlänt på spansk mark vid det här laget.

Imorgon blir det fest. Det är helt okej!

Linda


upprättelse

jag är inte helt nöjd med bilden linda publicerade för några inlägg sedan så här kommer ett gäng andra. :)



moa

Libre, libre!

Äntligen!
Nu är jag helt slut, men har msndejt med Ronak klockan nio så det är bara att sitta uppe. Vi ska prata igenom lite saker och se till att vi vet vilka nummer som gäller när hon väl anländer här imorgon. Riktigt skoj!

Till dagen (läs kvällen) i ära har jag köpt en flaska vin för att för en gångs skull kan jag sitta uppe med tjejerna när de kommer hem efter jobbet och pimpla ute på vår egen lilla bakgård. Och med tanke på att jag och den andra Linda är lediga imorgon så kan det sluta precis hur som helst.

Planerna inför onsdagen börjar arta sig, har bjudit in två av tyskorna från St. Regis och sen kommer Lena, Emma och Sanna från deras lilla håla för att fira mig. Underbara tider! Iiiih, this is gonna be so much fun!

Linda

When the tough gets tougher

Hemma ännu en gång, för det är just vad det är. Hemma. Konstigt faktiskt men till vårt rum här går den enda nyckel jag äger!
Även jag fick dricks idag, hela 60 euro. Vilket gott kan behövas tills jag ska festa till det på onsdag. (vilket för övrigt inte är då jag fyller år, utan dagen efter) Anywhoo, alltid trevligt när det klirrar skönt i kassan!

Lite tråkigt att jag och Moa knappt ses, vi pratade säkert hela en och halv minut i natt när hon kom smygandes innanför dörren. Och för att inte glömma de 5 minuter vi hade tillsammans på jobb idag! Så för att göra det hela liiite bättre så bestämde vi att jag ska lägga mig tidigt ikväll så kan fröken väcka mig och så kan vi prata lite "så som vi brukade göra när vi bodde i Magaluf". Hur ofta kan man säga sånt!?



Det har smått börjat uppstå ett dilemma på vårt jobb, men vi ska se in i saken imorgon och får sen vänta på resultat för så som det låter nu... kan jag inte gå med på. Det är inte okej. Men annars är allt fina tiders, lär oss som sagt mer tyska än något annat här på den varma ön. Imorgon är dessutom sista passet, sen har jag långledigt tills på torsdag kväll.

Då är jag dessutom 21 år fyllda!



XOXO, Linda

tyskarna tar över på mallorca!

de är överallt! på hotellet vi jobbar på är de flesta tyskar och de som inte är det pratar tyska ändå! spanska däremot är det dåligt med. de som kommer från spanien pratar nästan ingen spanska för då förstår ju ingen. och de verkar liksom inte bry sig heller! sitter man fyra vid ett bord i personalmatsalen och tre är tyskar kan man ge sig f*n på att de andra tre sitter och pratar tyska hela tiden. och oj, vad trevligt jag tycker att det är!

moa

förlåt!

linda har rätt, jag har försummat vår blogg! saken är den att jag försummat allt annat också förstår ni. har verkligen bara sovit hur mycket som helst, gått upp när marie velat ha sällskap för att äta eller handla, sen skynda sig hem och duscha innan jag gått till jobbet.

varje kväll ska jag sluta kvart över tolv men vi är nästan aldrig klara förrän närmare ett och dessutom har jag ingen lust att ta en taxi hem själv utan brukar vänta på linda h och marie som slutar kvart över ett. sen ska man duscha, försöka fånga en taxi och ja, ni vet. somnar inte förrän efter tre någon gång och sen är jag liksom död. känner djupt med linda som måste gå upp varje morgon!

ah, nu har jag bortförklarat mig lite och lovar att skärpa mig i fortsättningen... :)

jag arbetar iallafall kvällsskiftet i samma restaurang som linda. de flesta är snälla men de tror att jag inte är en förståndig person. så  är det med mycket, de tror liksom inte att man duger till så mycket annat än att putsa glas.

de goda nyheterna är att jag har hört ryktas att vi ska få dricks imorgon! linda h hade fått 60 euro och för att vara praktikant och bara ha varit här i två veckor känns det som ett helt okej resultat! undrar vad vi ska köpa då!? mat antagligen.. och en fin present till linda! jag vet något hon önskar sig..........

hasta mañana! (det betyder: vi ses imorgon!)

moa

Todas las dias

Kanske blir jag ensam om den här bloggen snart, min kompanjon verkar ha bättre saker för sig. :)
Nej då, hon kommer nog till sitt sanna vett snart.

För övrigt har vi en läskig gubbe som bor mitt emot oss här på vårt hotell, han har enbart en tand och därav smeknamnet "Tanden". Han är ingen trevlig typ, han gnäller mest och ser allmänt sur ut hela tiden. Vi har fått nya arbetskamrater också, Emelie och Sanna som fått byta från sina gamla jobb för att det blev krångel med det och det andra. Kul för oss! Framför allt för mig som har varit själv alla eftermiddager men inte nu längre!

Är också extremt glad och lättad av bara tanken att jag enbart har två frukostskift kvar. Det är en pina att gå upp varje morgon så det ska bli skönt att få sova ut och kunna vara uppe sent med de andra tjejerna. Speciellt i och med att det är min födelsedag på torsdag! Den ni, då blir det foton tagna ska ni tro.

Vi får också besök snart, Ronak kommer till Playa de Palma på tisdag, passande och bra till los cumpleaños. Sedan har vi även Moas Micke som kommer men även Tommie med company. Trevligt trevligt!
The more the merrier, som man säger i Amerika.

Siempre, Linda

En början

Nu är jag besviken på Moa, hon har inte börjat jobba förrän vid fyra och ändå inte skrivit något i vår kära blogg.
Vi har nu flyttat i alla fall, det var inte lika illa som vi fått föreställt och faktum är att bo i Palma är inte alls fel!

Så! Vi har festat, bråkat med mannen (grannen) med EN tand, vi har sovit, solat och badat på stranden etc.
Och jja, jobbat alldeles för mycket.

För att göra en lång saga lite kortare så demonstrerar jag med bilder.



Orkar inte med fler bilder, tar så lång tid.

Linda

Hmm

Imorgon flyttar vi.. tror jag. Trakigt.

Men gratis internet dar. Vi hors!

XOXO Linda

Eraze una otra vez

Da sitter jag har igen da. Dag nummer tva ar over och Linda H och Marie har fatt flytta fran vart hotell (Samos) i Magaluf och vidare mot hotellet i Palma. Jag och Moa a andra sidan far vara kvar.. hur lange vet jag inte.
Vad jag daremot har fatt hora ar att hotellet i Palma ar mogligt (?) och skabbigt!
Sa ska ta vara pa tiden har!



XOXOXO Linda

Erase una vez

Efter att vi landat pa Kastrup visste vi att Veronica redan skulle ha anlant och eftersom att vi inte fick nagon mottagning pa vara mobiler bestamde vi oss for att ga till receptionen och forskrackt saga att vi tappat bort var reskamrat.
"This is a personal message for Veronica Pettersson. etc" Mycket skoj!
Nar val klassen var samlad och innanfor gaten och vantandes pa att fa ga pa planet gar var kara klasskamrat Peter pa toaletten.. och blir inlast! Sa efter ett tag hor man galet frentetiskt bankande pa dorren. Men oroa er inte, varken planet eller vi var sena.

Viva Espana!
Nu sitter jag har i lobbyn pa hotellet som vart placerat oss att bo pa i en vecka framat. Det ar helt okej!
Lite sunkigt schema vi har fatt bara, jag jobbar frukost nu i 10 dagar framat medans de andra 3 (Moa ar en utav dem) jobbar kvall och iochmed att man inte lart kanna nagon annu blir det mest att sola och ata nar jag kommer hem fran jobb.
Det var for ovrigt precis som jag vantat mig, massor av tyskar och ingen hade egentligen tid att lara mig nagot, sa man far traska fram och ta for sig helt enkelt.

Nu ska jag ga och ata hotellbuffe!
Siempre, Linda


ännu mera midsommar!

medan linda ägnar sig åt att skriva långa djupa inlägg med text fortsätter jag att spotta bilder. man vet ju aldrig när man kommer åt en snabb uppkoppling igen.



nu blir det nog inte mer midsommar på ett år eller så..

moa

RSS 2.0