Göteborg

För er uppmärksamma och flitiga läsare så är det ingen nyhet men på lördag beger vi oss med följe till Göteborg för att spendera dagen och eventuellt kvällen på Liseberg. Väl där kommer vi införskaffa åkpass, glass, gröna kaninöron, sockervadd, enorma Marabou chokladkakor och diverse vinster av olika slag.
Den här helgen passas det på med mängder med fest och roliga aktiviteter som vi inte kommer kunna ägna oss åt på ett litet tag framöver då vi har mycket i skolan.
Men misströsta inte, vi kommer igen med stordåd!


Ikväll är det som sagt fest, bilder på gingers och annat skoj kommer imorgon.
Nu sitter förresten Moa och övar isländska, är så stolt!



Linda

Alla kan bli gingers för en dag

Under kvällen kom vi fram till ännu ett sätt att marknadsföra vår blogg på ett succesivt sätt.
Nämligen en Pippi-peruk! Briljanta idéer kommer när man som minst anar det.
På självaste Hultsfred ska denna följa med i packningen i syftet att utöka möjligheten för er icke-gingers att få vara med. Vi kommer sedan dela upp er i kategorierna: Ginger & Non Ginger. Det andra marknadsföringsknepet är en form av direkt reklam men detta kommer inte att avslöjas förrän vi är på plats.


image23
Bildkälla:

Att jag avslöjar detta är emot alla mina paranoida principer men då jag mer eller mindre gett mig själv i hemläxa att försöka bli av med denna så är detta steg ett.

Linda

förändringar är bra saker

vi ser positivt på nya saker och när ett bra erbjudande dyker upp är det klart att vi nappar! den uppmärksamme läser ser med en gång ändringen, övriga får veta imorgon.

damn, jag kan verkligen konsten att bygga upp en stämning och förväntan.

moa

Perlan

Det har varit en stor dag idag!
När vi kom insvansandes till skolan idag så haffade vår lärare Elisabeth oss på en gång för att leverera de goda nyheterna om att våra kontrakt från Island är påskrivna och anlända i Sverige.

image22

www.perlan.is för er som vill avundas vår framtida LIA-plats.


Moa och Linda

Kirrat och klart

Idag så hämtade vi ut våra efterlängtade biljetter från ATG-ombudet på stora torg, här i Halmstad.

image21

Uppfyllda av glädje skuttade vi iväg mot systembolaget med syftet att bunkra upp med diverse alkoholfylla drycker inför helgen. Bland dessa fanns rosévin, cider, öl, rom, P55  Lakrits och  Captain Morgans Parrot Bay med smak av passionfrukt.

edelweiss

okej jag erkänner. nu när linda har stoltserat med vilka häftiga band och gillar och vilka coola anledningar (typ: jag bor nära) hon har att gilla dem känner jag mig lite mesig.

det är nämligen så att den artist jag ser fram emot mest att se på hultsfred är håkan hellström. och inte för att jag "typ känner honom". nej inte alls. jag råkar bara gilla sailorstilen och tycker det är toksnyggt med seglarjacka! jag har en själv faktiskt och kanske, kanske åker den med till hultan.

moa

Dessa ser jag fram emot mest

image18

image20

Linda

fulländning

även jag har emottagit pengar denna löningsdag och sent om sider har jag investerat i en biljett jag med. lyckoruset sprider sig och kroppen och vet ni var som ger lycka mer?

nästa helg kommer mikey och hälsar på oss på bästkusten! detta innebär att han joinar oss på nästa anhalt av vår tour. det blir finfint!

hur planerna ser ut nästa helg är vi dock inte riktigt säkra på ännu... det låter som att det kommer kunna bli en del ändringar men mer om det senare.. nu ska jag smälta den hembakade pizzan jag nyss ätit.

goderafton.

moa

Prioriteringar

Jag vaknade vid halvnio tiden imorse, tittar på min mobil och ser att jag fått ett meddelande.
Det är från Moa och det står "Ching ching! :D". Underbara tider! Den här månaden har varit i temat: fattig student, så det här är en lättnad. Och vet ni vad det första jag gör då?
Inte betalar jag hyra, diverse räkningar eller lägger undan på sparkontot inte.
Jag köper en biljett till Hultsfred, såklart.

Då var det avklarat, bara Moa kvar av gingertour och sedan inväntar vi såklart vårt följe som hittills består av Emma och Lena. Vi möter även upp med min gamla klasskompis Jesper på plats. Honom har jag saknat!

Det här kommer bli så underbart!

Linda

Halvnaken på taket

Idag har jag spenderat hela dagen på Emmas tak. Där har vi förskaffat oss extra fräknar och jobbat på brännan inför Spanien i sommar.  Dagdrömmar om tårna i den varma sanden och en piña coladas gjorde att jag funderar på att göra en count down.

Nej, snart ska det köpas en biljett till Hultsfred, det ska handlas solglasögon bikinis, sol-lotion, flip-flops och allt annat som tänkas kan kunna användas under sommarhalvåret.


Linda

2 av 2

Namn: Linda Rós Einarsdottir
Ålder: Tvåa-nolla
Kön: I'm Barbie, not Ken.
Familj: Kära mor och bror i Avesta, en blond syster i Lund och en röd syster i Kópavogur. Pappa i Reykjavik.
Hem: Har jag svårt att svara på, vet ärligt talat inte var hemma är. Växte upp i Avesta och sedan flyttat runt. Jag återkommer om detta.
Sysselsättning: Studerar med extrajobb vid sidan av. Men ärligt talat spenderar jag hellre dagarna i solen alternativt i sängen med fluffiga kuddar men det klirrar inte i kassan med den metoden.
Rött påbrå: Mitt röda hår har jag tack vare fader min. Var han fick det ifrån vete tusan.
Blått påbrå: Inget påbrå men gifter mig gärna rikt en vacker dag.
Etnisk bakgrund: Föräldrar från Island, gammelmormor var tydligen från Norge. Och långt, långt tillbaka så erhöll någon i familjen namnet Diego. (Någon fransman som tydligen charmat en isländska)
Gener i min släkt som kan vara till min fördel: Min ena moster är översättare och kan därför prata åtskilliga språk flytande. Hennes son (dvs min kusin) är fruktansvärt duktig i matematik, tro det eller ej; han har faktiskt deltagit i VM. Mor min har fått stå ut med hemska saker i sitt liv men ändå står hon stolt i ryggen och kämpar på, det är en gen jag hoppas att jag ärvt. Annars är det författare till höger och språkvetare till vänster.
Kanske därför jag är inne på mitt femte språk?
Mål med turnén: Att ha så roligt som möjligt, lära mig nya saker, träffa på nytt folk och ge mig själva fan på att i slutet veta var jag ska ta vägen.


Övrigt: Paranoid sen barnsben, galet fräknig, analytisk, chokladälskare, soldyrkare, stavningsnazist, resglad, klantig och har levt efter mottot "Hoppas på det bästa och förvänta sig det värsta" alldeles för länge.

Linda

dagens

image17

julia roberts
aktuell som: moas ständiga förebild (andra halvan av filmen) och lindas lockiga själsfrände. senast i söndags visades pretty woman, kanske världens genom tiderna största film (förutom pettson och jultomten, är inte findus ginger också förresten?), på teve. vi satt båda bänkade men ingen av oss orkade hålla ögonen öppna ända till slutet. we are sad.

moa (observera att åsikterna som förekommer i detta inlägg är moas och att linda förmodligen inte insett pettsons storhet. ännu.)

1 av 2

namn: moa elleonora karlsson
ålder: tjugoett
kön: flicka
familj: jag har tre stycken! 1. mikey (världens härligaste pojkvän) och lillen (universums sötaste mopspojke) 2. annika (mor och förebild), anna (storasyster och jordens omtänksammaste person), idan (smart största lillasyster) och tove (rolig lillasyster som verkligen börjar bli stor) 3. matte (universalpappan som lärt mig bygga saker), suddi (bonusmamma som lagar den godaste maten någonsin) och zorro (förmodligen ornös vildaste collie)
hem: jag bor egentligen i världens bästa lägenhet tillsammans med mikey och lillen, men just nu bor jag i halmstad tillsammans med en farbror som heter lars och en flicka som heter karina.
sysselsättning: jag studerar och gillar att cykla.
rött påbrå: morfar tom och moster eva är rödlätta, kusin susanne likaså. annars har jag inte sett till någon speciell. kanske finns det äldre upplagor i mitt släktträd som var ännu rödare? ska fråga mormor.
blått påbrå: en gång (okej, det har hänt ganska många gånger) drömde jag att jag var en riktig prinsessa.
etnisk bakgrund: min farmor kommer från finland. hon pratar som mumin. jag önskar att sådant hade gått i arv, det är fint.
gener i min släkt som skulle kunna vara till min fördel: morfar är företagsam. mamma och pappa likaså. susanne är duktig att skriva och kusin micke kan prata japanska! åderbråck verkar inte förekomma i någon stor utsträckning och min mormor är 80 år och har fortfarande mest brunt hår. min farbror bosse och hans fru lena är konstnärliga och bosse är modig och jobbar som brandman. dessutom gillar de att resa, precis som resten av min familj. mamma gillar äventyr och vandrarhem med kackerlackor, iallafall så här i efterhand.
mål med turnén: jag vill se så mycket som möjligt. jag är nyfiknare än nyfiknast och totalt grammatiskt inkorrekt.


jag hoppas att jag nu gett er lite större förståelse om mig min person och kan lära er att uppskatta det jag gör på ett djupare plan.

fånga dagen! (eller ännu hellre solen)

moa


Nu blev det jobbigt

Jag insåg precis att jag skrivit två inlägg tillägnade det manliga könet.


...symptom på sexuell frustration, Freud?



Linda

Snoppmuseum

Som tidigare nämnt har vi fått broschyrer av min kära mor hitskickade med posten. I dessa finns mängder av mycket användbar information men vad som inte står där (men som jag av någon anledning vet ändå) är att det finns ett snoppmuseum i Reykjavik.
The Icelandic Phallological Museum, rättare sagt.


Det finns alltså en äldre man vid namn, Sigurður som genom åren samlat på diverse penisar.
Dessa är då från olika djur ,såsom isbjörn, val och tjur men det ska tydligen även finnas framtida mänskliga donatorer.
Det här är så vridet att jag känner att jag helt enkelt måste gå dit och utforska!


image16
(Det här är då den ökände Sigurður)

Bildkälla:


Linda

besvikelse

helena kyrk på på slingshot film & television (japp, här hänger vi glatt ut folk med namn!) har meddelat mig via e-post att klippet från årets bartender-tävlingen i göteborg finns att köpa hos dem för 200 kr! nog för att jag är söt, men det är ju ett helt sanslöst pris för knappa två minuters medverkande. upprörande! hon föreslog att jag skulle be någon spela in det åt mig istället. frivilliga? jag kanske kan fråga om hon vill göra det svart till mig? undrar vad hon tar i timmen.....

övrigt:
dagens lektioner har vi ägnat åt att plöja igenom de broschyrer som lindas snälla mamma skickat till oss om island. två av varje så vi fick varsinn! jag vill se valar och lunnefåglar! hoppas, hoppas, hoppas verkligen att mikey kommer och hälsar på mig! annars kommer jag längta ihjäl. tio veckor liksom! men vi kommer ju jobba sju dagar, vara lediga sju osv. typ så då kanske man kan åka hem en sväng någon gång om det kniper.....?

glöm förresten inte heller att kika in här senare ikväll! en dagens ginger kommer samt ett helt inlägg om mig! exciting, i know!


moa


vi marknadsför oss själva

image14

image15

den stod öppen. what to do, what to do?

Érase una vez

Det är vår här i Halmstad. Solen har inte bara skinit idag, den har strålat!
Doften av grillat smyger sig på vart man är går och alla verkar sådär fånigt nykära, som man är på våren.

Jag och Moa bestämde oss för ett bloggmöte/skvallerträff som tog plats på stranden. Väl där fördes våra tankar vidare mot Spanien och varma kvällar med sand mellan tårna.
Tänk er så underbart; vita linnebyxor, tunnt linne och en öl på en handduk i solnedgången!

Detta kommer jag drömma om i natt. Och Pelle Almqvist, förståss.

Linda

Snopet värre

Jag må vara islänning till utseendet och språket, har dessutom ett klarblått pass som intygar detta.
Men för att inte berätta hela min livshistoria så gör jag en lång saga kort: jag är mer svensk än isländsk, då jag bott här sen jag var endast 4 år liten.
Just därför har jag heller inte upplevt och sett alla de saker som den typiske islänningen har.
Den frusna lilla ön har mycket att erbjuda och jag har förmodligen bara sett en bråkdel. Vad jag tänkt att vi ska göra när vi väl är där, är bland annat att åka forsränning, valsafari, glaciärutforskning. Har heller aldrig varit till norra Island, rättare sagt Akureyri.
Utöver detta blir det de vanliga turistfällorna som jag ska guida runt Moa till.

Och shopping!
Island är visserligen rätt dyrt, men nu kommer vi erhålla lön när vi vitsas där så ett och ett annat klädesplagg kommer ta sig ner i resväskan inför återvändon till Sverige.
Då har vi Kringlan, Laugarvegur men även Smáralind som för övrigt har ett väldigt speciellt utseende.

image13
Bildkälla:


Linda

inkommande samtal

fick just ett mycket intressant samtal från en godhjärtad kamrat.

det verkar som att kanal lokal just nu sänder ett klipp från årets bartender-tävlingen. saken med detta klipp är att vi medverkar. jag blir intervjuad och linda står bredvid och hejar på. mediekåta som vi är har jag nu letat efter klippet på internet, men utan resultat. jag ska leta lite till och lovar att återkomma om jag hittar det.

image11

image12

dagens

image10

det ligger stor prestige i att vara först ut, right? övriga kommentarer verkar ganska överflödiga.

moa

bloggmöte

bloggladningen beslutade under ett möte igår att införa ett nytt intressant koncept till denna blogg.

eftersom så många bloggar publicerar dagens outfit av olika slag (däribland min egen), ville vi inte vara sämre! varje vecka ämnar vi publicera en dagens ginger! detta kommer förmodligen ske på den av veckans dagar vi tycker innehåller minst roligheter, men då detta är en nyhet kommer nog den första redan senare idag! jag vet att ni är överväldigade men försök för guds skull hålla tätt!

moa

Turnéplan

Jag tänkte berätta för er nyfikna själar om vad vi ska göra på turnén.

Nästa stopp blir som ni kan se till höger; Helsingborg.
Där kommer vi att hålla till på en mindre arena; dvs hemma hos Sanna. Tyvärr är denna anhallt en privat tillställning men är ni otroligt sugna kan ni alltid skicka iväg en kommentar eller ett mail så kanske vi kan ordna något.
The more, the merrier! som man säger.

Stockholm
Detta blir en nöjes/arbetsresa men när väl arbetet är avklarat så slår vi runt i huvudstaden. Plats och tid är ännu inte bestämt men håll er uppdaterade så återkommer vi!

Helsingör
Här korsar vi sundet med syftet att införskaffa alkohol för en överkomlig summa till det senare stoppet. Men misstro inte; vi kommer att stanna till och hålla glöden uppe för er alla vilsna själar.

Hultsfred
Kommer att vara ett av våra längre turnéstopp. Väl framme ska vi självklart titta på så många band vi kan, festa loss, sprida vårat budskap vidare och vi kommer även att utforma en slags tävling för er läsare.
Detta återkommer vi om när det närmar sig.
Ledtråd: Ginger

Tylösand
Detta inträffar samtidigt som midsommar, vilket vi kommer att utnyttja till fullo. Hit har vi inbjudit våra vänner från stora delar av Svea Rike och hoppas på en stor delfinal då nästa anhallt är utlandet.

Mallorca
Här kommer vi att vitsas en bra stund, vi kommer att turnera runt hela ön men har vårt boende strax utanför Palma. Vi hoppas på att utöka vår beundrarkrets och sprida vårat budskap, då vi har en längre tid att lägga ner på detta.
Finns förmodligen inte många rödtottar där nere - desto speciellare blir vi!

Reykjavik
Nästa anhallt är egentligen Sverige men det blir enbart en snabbvisit för att byta kläderna i resväskan för nu åker vi mot kallare breddgrader. På Island kommer vi att jobba, jag ska visa runt Moa på den karga lilla ön, INTE bada i gejsrar men däremot i den blå lagunen. Här vet vi att det kommer att finnas ett större antal gingers, så här kommer vårt budskap att gå långt!

Rom
Hit ska vi bege oss för att fira nyår. Eftersom att detta är så pass långt fram i tiden har vi inte planerat det ytterliggare. Vi tar gärna emot tips och råd av erfarna resare.

Linda

nypyntat

förresten! har ni lagt märke till hur hemtrevligt det har blivit här inne?

påminner igen om att vi har en trevlig kommentarsfunktion i denna blogg. go dora, go! (ja, jag skippar fnutten över o)

moa

fördomar om island

idag har vi ritat island! (jag skriver vi för jag skäms lite över avsaknaden av dynamik i bilden) denna vackra tavla föreställer allt vi förväntar oss kunna göra där.

image9

det ni ser är: frälsningsarméns vandrarhem, perlan, en islandshäst, en geysir, blå lagunen och en hel del stäpp och karg mark.

självklart kan man inte rita hela island på en tavla av detta slag men jag hoppas att ni alla förstår själva poängen. gör ni inte det går det bra att sända oss ett elektroniskt brev på [email protected] alternativt använda sig av kommentarsfunktionen här nedan. båda alternativen är lika uppskattade men en kommentar ger våra egon den största kicken, för då kan alla andra ta del av hur populära vi är! ett annat alternativ vore att publicera alla mail vi får men det alternativet är varken kul om vi får för många eller för få. klarar ni av att maila lagom?

yours truly

moa

Con mucho gusto

Skadeglädje är en hemsk men ack så underbar känsla.

Efter att ha spammat halva min lista på msn med länken till denna sida, så förklarar min kära systerdotter krig. Hon är enbart sjutton år fyllda men har sett storband såsom Rammstein, Nightwish, HIM, The Cure, Disturbed etc. men blir ändå avundsjuk för att jag ska iväg till Hultsfred. Dessutom räknade hon upp alla band vars medlemmar jag INTE fick träffa för henne, vilket för övrigt resulterade i halva listan.


image8
(Här har vi henne med den lika långhårige och galna basisten från det färöiska bandet TÝR.)

De som jag ser fram emot allra mest är The Hives, utan tvivel.
Jag har för övrigt drömt att jag haft ihop det med Howlin' Pelle. Det var en bra dröm!
Så med andra ord ska jag jobba hårt för att göra henne så avundsjuk som möjligt. Jag ska vara dryg och leta reda på alla band, ta foton med alla kändisar och mms:a bilderna till henne.
Med sikte på hennes favoritband då, såklart.

Linda.

When the good gets better

Mitt huvud är fyllt av tankar runt alla våra stundande resor, inga tankar innefattande saker relaterade till skolan dock. Undrar hur länge det tar innan det straffar sig..

Hultsfred är nog det som upptar mest av min hjärnkapacitet, förmodligen för att jag är en newbie på det området. 
Gröngölingar är vi båda visserligen men tusan vad vi är ivriga och har redan kommit på idéer för att hypa vår turné!
Men eftersom att jag är extremt paranoid så tänker jag inte skriva ut dessa här, då jag är övertygad om att någon av er spionerar på mig och kommer sno dessa briljanta planer. För tro mig, det är dem!

image4  image5
(Det är så här jag förväntar mig att bilderna från festivalen kommer att se ut. Minus blå byxor, golv och plus lera, gräs och främmande folk, såklart)

Linda


språket är viktigt

jag känner hård press på mig att lära mig isländska nu. jag kan redan säga kniv och gaffel men linda verkat inte tycka att det är nog. jag har fått låna hennes favoritböcker för att jag ska få öva mig på att förstå och uttala bokstäverna. djuren och deras mat är min favorit.

image2
moa

Hjálpræðisherinn

Kvällen igår bestod av frenetiskt letande efter boende inför vår vitselse på Island, vilket vi hittade ett bra svar på:
Frälsningsarmén!

Utöver det har vi inplanerat diverse alkoholinköp inför det femte stoppet på vår turné som är Hultsfred. Det som återstår är biljetter, tält, utökat umgänge, tältstolar, hink (för att kyla öl), tuschpennor men även diverse tidsfördriv till resan dit.


image1
Såhär kommer vårat läger inte se ut. Såhär städat och prydligt kan vi inte ens i våra vildaste drömmar (och en del av dem är riktigt vilda!) föreställa oss!

Attribut: Solglasögon

Vår turné började i Göteborg, närmare bestämt på restaurang Trädgår'n.
Uppgiften var att kora årets bartender och inte blev det någon av oss.

Vi hookade upp på centralstationen i Göteborg, begav oss sedan vidare mot målet. Entréavgift betalades och vi erhöll tio stycken drinkpinnar som vi kunde byta ut mot valfri form av alkohol.
Detta gjorde vi med bravur!
Mången talang siktades och mest imponerade blev vi av den flaskkastande mannen från Avesta, Lindas hemtrakter.
Lunch intogs på närliggande kebabhak innan vi återvände för vidare alkoholkonsumering.

Lena, vår chaufför för dagen dök snart upp. Trots att vi var glada att se henne blev vi sorgsna i våra själar för vi visste att dagen (och för övrigt alkoholen) snart var på väg nå sitt slut.
Efter visst överläggande så enades vi dock om att detta inte var det slut på sagan vi önskade oss.
Vi bestämde oss för att tillbringa natten i storstaden, med allt vad det innebär.

Glada och förväntansfulla tittade vi storögt på prisutdelningen, till vår stora förskräckelse gick en snorkig gosse till final. Vi bestämde oss snabbt för att släppa våra glas i golvet om han skulle vinna - i ren protest. Han vann.
(Nästa år rekommenderar vi tävlingsledningen att införskaffa plastmuggar.)

När tävlingen väl var över, började det stora äventyret! Ansvarsfulla som vi är, meddelade vi redan nu skolledningen om vår förväntade frånvaro morgonen därpå. Där möttes vi av glada skratt och en omtänksamhet om huruvida vi hade sovplats för natten. Gulliga Roger.
Vårt första uppdrag var att införskaffa ytterliggare alkohol. Detta gjordes bäst på Hisingen, där vi lyckades byta till oss en slatt Tokaji, en halv flaska Southern Comfort och ett ruskigt dåligt vitt vin från Provence.
Allt detta fick vi för den blygsamma summan av 100 riksdaler, 2 aromglas samt en tablettask (salmiak).
Vi begav oss därefter till vårt härbärge för natten, Klara var god nog att erbjuda oss husrum.
Här började vi vår förfest nummer två, i förebyggande syfte förtärdes även en familjepizza. Lekarna påbörjades snart och med sju flickor närvarande var de rumsrena ämnena snart överstökade.
Vi fick alla också diverse uppdrag att utföra under kvällen. Bland dessa fanns; "Bli bjuden på 3 drinkar", "Avsluta varje mening med Som killen sa", "Försök övertyga alla om att åka på efterfest hos en avlägsen släkting i Angered". 
Vårt andra mission var att ta oss in till staden, detta gjorde vi genom att kapa en buss.
Park Lane var målet och efter en del komplikationer fick vi alla komma in. Vi dansade tills vi blev utslängda 03.15, då började vårt tredje mission: att ta oss hem.

Detta var dessvärre inte lika lätt avklarat som de två tidigare.
Frågeställningar:
Vart är hem? Vet inte.
Går det nattbussar? Nope.
Är det kallt? Ja!
Är det långt? Ja.
Har vi råd med taxi? Neheee.
Vill polisen skjutsa oss hem? Inte det nej.
Vet vi när tidningsbärarna börjar jobba? Oh yes.
Tog det oss en timme och fyrttiofem minuter att GÅ hem? Ja.
Kunde vi komma in i lägenheten när vi väl kom fram? Nej.
Svarar fastighetsskötaren i sin telefon 24/7? Ehmm.. NEJ.
Var Sanna och Klara lätta att få tag på? Nej.
Visste Sanna ens hur låset fungderade? Nej.
Var vi bittra? Ja, som fan.
Fick vi sova mer än två timmar den natten? Inte mycket inte.
Borde Lena köra bil dagen efter? Nej, men hur skulle vi annars komma till skolan?
 
För till skolan kom vi. Om än liiite sent och inte i det toppskick vi hade önskat.

Turnéstarten får 4 av 5 pepparkakor. (avdrag för nattlig promenad)

En start

Det här är början på något stort!



To be continued..

RSS 2.0