Lediga dagar

Det har varit två extremt sega dagar, måste jag säga.
Har vi inte planerat att göra något storslaget blir historia inte skriven, så enkelt är det. Gårdagen bestod av att ligga kvar i sängen mestadels med sällskap av Ally McBeal, vilket vi sett mer än hälften av hela serien av. Jag är glad att Tommie lovat att ta med mängder av godsaker från tv-världen som jag missat under tiden här.  Bra kille, underbar kille!
För övrigt har vi bara en tv, nere i samlingsrummet där alla de konstiga, tystlåtna människorna håller till. Vi må vara konstiga men inte tystlåtna, så vi håller till i vårt rum med den lilla rosa datorn istället.

Efter lite tålamod så lyckades jag med att få upp i alla fall två bilder från den gången som Moa skrivit om i föregående inlägg. Ta till godo!




Linda

vi glömde visst.

hörrni, vi har ju inte lagt upp några bilder från när vi var ute och dansade! nåväl. vi försökte peppa våra arbetskamrater att följa med men det var dåligt med det. två fick vi iallafall med oss och det var vi glada för. sen att vi knappt såg till dem alls på hela kvällen gjorde inte så mycket. vi hade roligt ändå!

typiskt! det fungerar inte att ladda upp bilder. får försöka senare. ikväll ska vi ut och äta! val tror jag. är det moraliskt inkorrekt?

moa

lediga, lediga, lediga!

nu har vi jobbat fyra dagar och därför inte orkat/haft tid att bege oss ut i parken när vårt egna lilla internet inte fungerat. typiskt! idag och imorgon är vi iallafall lediga men vi har inte gjort upp några storslagna planer. ännu. jag har precis skickat linda att hämta maten uppe i köket så vi kan äta frukost. vi kan sitta där uppe också men det brukar oftast vara trevligare att sitta på rummet, en del människor är liksom grisiga av sig.

imorse vaknade vi av ett okristligt borrande i väggen och undrade förskräckta om någon höll på att, olovligt, ta sig in i vårat rum! det visade sig strax att det finns hantverkare i huset och att de bestämt sig för att bygga om vår dusch. ja, den behövde det men kunde de inte ha valt ett bättre tillfälle?! jag gick ut i mitt nattlinne under förutsatsen att gå på toaletten, och på vägen dit kastade jag onda ögat på dem och sedan dess har det faktiskt lugnat ner sig lite.

idag har vi tänkt att göra något som är lagom avkopplande, nämligen att gå och bada. men nu är skeden ledig vilken innebär att det är dags för mig att äta mjölk och cocoa puffs (ja, vi har bara en sked. det är lite knapert men går bra. vi turas om att äta med samt diska den.).

so long!

moa

Roadtrip i bilder

linda påbörjade det här inlägget men det gick så himla segt. jag fortsatte och det gick så himla segt. plötsligt ville inte internet samarbeta alls så nu sitter jag i en park och det går fort och bra!

igår lånade vi en trevlig liten grå toyota yaris och begav oss ut på äventyr. vi körde och körde och körde och det tog hela dagen men tja, vad säger man? det såg nära ut på kartan. :) kul hade vi iallafall och vi hann se massor med fina saker!


glada tjejer!

strokkur, den geysir som sprutar ganska ofta typ var 10onde minut.

precis innan den ska spruta så blir det liksom som en blå bubbla!

sen kommer vattnet och det är kokhett! men svalnar ganska snabbt för det är så kallt i luften.

vi åkte över en bro med en fin fors!

gullfoss är ett jättestort vattenfall! sa jag att det var jättehäftigt? och jättestort?

på avstånd var det mest vackert.

på nära håll var det mer skrämmande och faschinerande.

men vi var inte så rädda. lite blöta bara.

sen åkte vi förbi en glaciär!

och havet. atlanten. stort.

och ett får. vi körde liksom inne i en hage så de gick precis vid vägen. det var inte tänk så men rätt var det var så var hagen bara där! trevligt tyckte vi.

det var ganska långt och ganska öde. vi körde i flera timmar på bara grusväg mitt ute på vischan!

men det var galet vackert!

och galet öde.

och galet vackert!

vi såg regnbågar.

och sen åkte vi till blå lagunen.

det var varmt i vattnet. :)

och jättefint när det började bli mörkt.

vi var lena och mosiga när vi åkte hem men hade haft en jättebra dag!

moa och linda

Vårt nät har ...

Vårt nät har inte varit kompis med oss på sistone, delvis för att vi sovit förbi den tiden då det funkat som mest.. men även om vi pallrat oss upp tidigt idag så krånglar det.

Tänkte bara meddela er att vi idag åker iväg med min systers bil på rundtur! Tripen består av Geysir, Gullfoss och avslutas med ett avslappnande bad i Blå Lagunen. Kan nätan inte bli bättre..

Linda


lördagsgodis

är det ett svenskt koncept? jag och linda är troende och igår när vi kom med våra påsar tittade de andra bara och skrattade när vi sa att, jo men det är ju lördag! efter det försökte vi komma på ett engelskt ord men det dök liksom inte upp något. linda kunde inte heller komma på om lördagsgodis var något man pysslade med här på island. någon som vet andra länder där barnen äter lördagsgodis?

och nej, jag är inte bakis idag. men kul hade vi! men ni vet, vi är ju unga! :) bilder och story kommer när vår vän internet tycker bättre om oss.

moa

lyssna inte på linda!

hon vet ofta inte vad hon pratar om. (just nu är hon på toa) nu ska vi ut!

moa

lyssna inte på linda!

hon vet ofta inte vad hon pratar om. (just nu är hon på toa) nu ska vi ut!

moa

Stora frågor, små öl.

Moa dricker vedervidrig (kan knappt stava till det) W.O.i (Wine on ice), dvs... vin blandat med annat snusk på plåtburk. Tog precis en slurk och det smakade inte bra. Men smaken är som baken, säger man. Min är bättre. ;) Hahaha

Eftersom att jag är hurtigare än Moa så är jag klar sedan en halvtimme, så när jag slösurfade på allas vårt svenska aftonbladet.se så såg jag nyheten om självmordsattacken i Pakistan. All sorg till familjerna till de anhöriga, självfallet. Var bara en sak som jag fann desto mer intressant... Turisthotell?
VEM turistar i Pakistan?
Missförstå mig rätt, det finns säkerligen flertal historiska byggnader (kanske inte lika många som det borde vara), och annat att se på när man väl spenderar sina hårt sparade pengar där men ja... nej. Jag ger upp. Vem åker med mig på turistcharter till Pakistan nästa år? :P

All heder till mig som stavat allt rätt hitills trots ölen.

Hittar ni något så är det synfel.

Linda

idag blire party!

på väggen har vi, förutom hunken i blå lagunen och fader vår, även en lista med förhållningsregler. en av dem är att det är strängt förbjudetatt ha alkohol eller narkotika på rummet. en annan att det ska vara tyst efter elva. här sitter vi och dricker vin och spelar musik. i guds hus! eller var går egentligen gränsen för vad som är guds hus? en del troende anser säkert att alla hus är guds hus men jag är tveksam. mitt hus är min borg.

linda säger att hon ska hetsa mig att shotta isländsk sprit men det tänker jag inte skriva här eftersom både min, mickes och kanske tillochmed lindas mamma läser den här bloggen.

imorgon ska vi jobba klockan 12. wish us luck.

puss!

moa


känn ingen fruktan

för er som blev lite oroliga av lindas inlägg nedan vill jag bara förtydliga att sconesen inte var snuskiga på DET viset.

moa

Re-cap

Det blev en skön dag igår, sen frukost, ordnade lite ärenden och traskade iväg till moster Sonja som inte alls bor långt bort härifrån. Eftersom att hon är översättare och kan galet många språk så pratade vi alla tre på svenska vilket underlättade för Moa. Dessutom bjöd hon på äppelpaj och snuskigt goda scones!

På jobbet var det inte så mycket gäster, allt gick smidigt och snabbt. Vi fick gå hem vid elva men han ändå göra upp planer med en del att vi ska ut på lördag. Apótek, sägs det.
Domen om Islands nattliv kommer inom kort.


Linda


Pompeji Norðursins

På svenska kallat: Nordens Pompeji. Det är Västmannaöarna som har fått det fina smeknamnet på senare år då man arbetar med att gräva upp hus på Suðurvegur efter det stora vulkanutbrottet 1973. Just detta vulkanutbrott gjorde omkring 5000 människor hemlösa och begravde stora delar av ön Heimaey i aska.
Det ska alltså grävas fram runt tio hus, och det finns möjligheter för turister (hej, hallå!) att bidra med hjälp. Så vi ska under någon av våra ledigheter bege oss med färja till Västmannaöarna och bidra till historien!

Ämnad för stordåd, Linda

välgörenheten strömmar in!

för idag är vi dessutom bjudna på fika hos lindas moster! hur bra kan det bli? fika liksom. jag älskar fika!

moa

någon vet vad vi behöver

igår var vi lite tröttare än vanligt eftersom vi två dagar i rad jobbat det långa passet på elva timmar. igår började vi dessutom tidigare än vanligt för att hjälpa till med ett begravningssällskap och innan vi gick hem var vi tvungna att duka om hela matsalen för ännu ett begravningssällskap som skulle komma idag. sen när vi gick hem så blåste det så mycket så att det var svårt att gå men när vi kom hem hade någon städat vårat rum och bäddat rent i våra sängar! tack!! nya rosa handdukar fick vi också! dessutom tvättade de våra kläder i förrgår! och åh, vad vi har sovit gott inatt.



moa

Isländskt väder

Igår belägrade 630 gäster vårt jobb. Ett reseföretag hade hyrt hela Perlan för en sammankomst som bestod av fransmän, islänningar, svenskar, amerikaner... ja, you name it.
Med det sagt och att stora mängder alkohol ingick i priset kan man lätt säga att folk blev överbefriskade. Med andra ord; stupfulla. Aldrig sett så mycket utspillt rödvin, så många personer som låtsades ta dricka åt andra men kom runt hörnet och hällde över allt i ett och samma glas.

För att sätta pricken över i:et, så var det storm ute. En sån storm så när man skulle springa till omklädningsrummet för att byta om så förflyttades man i sidled. Moa, galning som hon är blev överlycklig och skrek "Vi måste ju GÅ hem!".
Tur som är fick vi skjuts av en jobbarkompis hem och ja.. även bilen skakade när vi stod vid rödljuset.
Madness I tell you!

Så, jobbat över igår och idag ska vi komma tidigt för att servera under en minnesstund.
Kan ju hoppas att de ska vara barmhärtiga nog att låta oss gå tidigt ikväll.

Toodles! /Linda

Oh, denna choklad

Det är tisdag idag, det innebär att våra lediga dagar är över. Det hade kunnat vara värre.
Är för övrigt väldigt grådassigt väder, lite småregn som landar på fönsterrutan.. rätt mysigt när man är nyvaken men desto mindre när man ska uppför backen till Perlan. Men vet ni vad? Vi får gratis mat och choklad där!
Helt enkelt värt det.

Linda

haha!

vaddå spamma bloggen?

men det får man göra ibland.

puss från moa!

angående lunnefåglarna

susanne: det är tydligen bara säsong på sommaren. puffinturerna har slutat gå för i år. :(

moa

ta inte vår mat!

flera gånger har någon tagit viktig mat som är våran ur det allmänna kylskåpet! kunde de inte åtminstone tagit något lite mindre viktigt, som vår gurka eller så? vi har iallafall satt upp en lapp på kylskåpet och hoppas på bättring.



klicka så blir den större vettja!

moa

idag har vi varit och badat

vi promenerade till det närmaste badet idag. det var inte alls långt och det var bara utomhusbad. mysigt att sitta i en stor varm balja som det liksom ryker ur när det är kallt i luften. lite regn till och från också.




såhär glada var vi efter badet. av hänsyn till känsliga läsare lägger vi inte upp några bilder på själva aktiviteten...

moa

Prislista

Efter att ha pratat med dem nere i receptionen här på Hjálpredisherinn har vi fått fram ungefärliga priser på vad det kostar att sova här per natt, för er andra som funderar på att ära oss med eran närvaro.

I oktober och framåt kostar det 8000 isk /natt för ett dubbelrum (ca 700 svenska kronor)
Ni som funderar på att komma ensamma kan också välja att sova i vårt rum för ca 1500 isk/natt (ca 140 svenska kronor)
Ett enkelrum kostar 5900 (ca 500 svenska).

De säger dock i receptionen att de inte riktigt har bestämt priserna ännu så det kan bli ändringar.

Välkomna!

Linda och Moa


I won't stand to be disparaged"

Idag har vi minsann sovit ut! Inte för att vi gjorde några större kraftansträngningar igår då vi bara gick upp och ner för Laugavegur för att handla mat men har ändå gjort nytta. Stora nyheter då jag fick veta att jag snarkat inatt, inte vanligt kan jag påpeka. Moa däremot har sovit som en gris. Inte så splitternya nyheter.. hihi.

Idag däremot bär det av mot att bada. Det enda badet som jag vet exakt var det ligger är i Laugardal med World Class. Hmms, det återstår att se och vi kommer med svaret senare. Blir även att ringa min kära moster Sonja för att se om hon har tid att catch up, så att säga.

Och nu börjar äntligen planeringarna för våra nära och käras besök droppa in. Ronak har tänkt att besöka den vindiga ön i månadsskiftet och grabbarna lite längre fram än så. This pleases us.


I'm not troubled.
Linda

i väntans tider

våra pojkar har äntligen fått ändan ur och bestämt sig för att komma hit! hurra säger vi men vi vet ännu inte riktigt när och hur som helst lär det dröja ett tag. för att lindra vår abstinens har vi tapetserat vårt rum med lämpligt ögongodis. (vi har också en tavla med fader vår, ifall någon skulle bli orolig för vårt andliga välbefinnande och den vågar vi inte riktigt ta ner...)





moa

Bada eller inte bada, det är frågan

Idag är vår första lediga dag men vi har ännu inte bestämt vad vi ska ägna den åt. Frukost är steg ett och för det måste vi införskaffa mer Cocoa Puffs! Galet gott, säger jag bara. Moa föreslog att vi kanske skulle åka och bada i någon av de sju uppvärmda utomhusbaden som finns här i Reykjavik. Låter inte som en helt dålig idé, faktiskt.

Vi ska dessutom köpa biljetter till Iceland Airwaves, en liten festival här i Reykjavik med band  lite varstans ifrån, däribland svenska Familjen och Ane Brun! Vi ska ta reda på spelschema och så, så det inte krockar när vi jobbar för det hade självklart varit rätt surt.

Nu Cocoa Puffs! /Linda

perlan



det är vatten i de stora tankarna man ser, varmvatten direkt från underjorden typ. här värmer man liksom inte upp vatten om man vill ha det vamt utan istället får man kyla ner det vatten man vill ha kallt! de här tankarna är ungefär hur stora som helst och försörjer typ hela staden med vatten! sen finns det museum där nere också. och en stor hall som det är olika utställningar och så i. det är bara uppe i bubblan som det är restaurang och det finns två våningar. den första är cafeteria och den högst upp är restaurang. sen sitter gästerna inte i mitten liksom utan de sitter som i en krans runt om och den kransen snurrar hela tiden. på två timmar har den gått ett helt varv så under en vanlig middag får man liksom se hela utsikten=hela staden! det är hur fint som helst!

moa

dave!

nu har vi alltså jobbat två hela dagar och allt har gått jättebra. det är en sak bara som är extra svår och det är dethär med namn. tjejerna går bra, varför vet jag inte men killarna! det är bara så svårt. alla har liksom kort brunt hår. suck. men skam den som ger sig för fyra av dem har gått med på att jag kallar dem för dave för de är alla lite lika idans dave! sen är det bara en kille kvar och det går bra för han är blond och ser precis ut som frankenstein så honom känner jag igen. kockarna var också ett problem men kokkur betyder kock på isländska så jag kallar helt enkelt bara alla i köket för det! hur smidigt som helst!

moa

Här putsas det minsann inte glas

För ovanligheternas skull är det jag som är uppe först, Moa ligger fortfarande kvar i sängen och snoozar. Gör hon rätt i. När vi jobbade igår fick vi egna bord, enorma framsteg i jämförelse med hur det var i Spanien och det gillar vi! Jag fick bland annat ett bord med sex spanjorer och fick ironiskt nog träna på spanskan mer då än under hela tiden jag var där nere, men alla sätt är bra sätt.

Idag jobbar vi 13-24 igen, vilket inte alls är så farligt som det låter eftersom att alla är så snälla och det brukar tydligen vara så att man får kila hem vid elvatiden, när det mesta är klart och de  som börjar vid 18 får ordna resten.
Det är dessutom lördag idag, även här på Island. Det betyder lördagsgodis och det ska vi ära. Vi förlänge det lite till imorgon eftersom att vi jobbar mest hela dagen idag och att missa godis finns inte i mina planer!

Off to get sweets, Linda


Shopping nästa

Nu håller Moa på att klä på sig (jag är redan påklädd, klockan är trots allt 14:24) så att vi kan traska ner mot Kringlan och shoppa loss på vita skjortor och möjligtvis västar. Återstår att se.
Tror dessutom att vädret håller på att klarna upp, är betydligt roligare att strosa när fötterna inte är blöta. Jag borde också investera i gummistövlar. Hagkaup nästa, då.


Linda

perlan by night



moa

One down

Boy, we got news!
Vår första dag på Perlan gick riktigt bra, mycket ungt folk och väldigt trevliga människor. De är väldigt avlsappnade och det är inte katastrof om man skulle lägga något fel. Utsikten därifrån är dessutom galet vacker, speciellt på kvällen!
.
Vår kontaktperson Tolli var där i några timmar och han frågade mig om vi inte ville vara med i en isländsk vinkypartävling som går av stapeln här i slutet av september! Klart vi vill, säger vi då. Den ska vara live och ske i Smáralind (islands största köpcenter), nervigt värre men vi tycker ändå att det ska bli riktigt skoj!
Jag tror att vi kommer få det riktigt bra där uppe på kullen på vattentankarna. För att inte tala om hur slappt allting är.
Vi började klockan 13:00, dukade bord, tog rast. Dukade klart, tog lunch, hämtade vin i källaren och sen var allt klart. Vilket betydde att det inte fanns något att göra, så vi satte oss ner och malde genom vinlistan. Kanske mest av nervositet för den stundande tävlingen.

Glada är vi dessutom för alla kommentarer! Keep up the good work, we love it!

In a minute

Klockan på Moas dator visar 13:26, så är inte riktigt fallet här på Island. Min telefon står på 11:26 och snart ska vi bege oss mot Perlan för vår första arbetsdag. Big day, big moments.
Ska bli spännande och se hur allt artar sig, hur länge vi jobbar och om det blir mycket gäster.

Trött är jag också, mest hela tiden. Inte så konstigt kanske med tanke på hur mycket vi går till skillnad från vad vi gjorde på Mallorca. Kärlekskrank är jag dessutom och hur många dagar det gått? Sad but true, inte många alls. Men grabbarna våra ska förhoppningsvis bestämma datum till när de ska komma och då kan jag starta nedräkningen!

Well well, mitt huvud står still och jag vet inte vad mer jag ska skriva för tillfället.

Yours sincerely, Linda

hurra!!

vi har hittat lite internet i vårt rum! :D

nu ska vi strax gå till första dagen på vårt arbete. ja, vi ska gå. det är lite dyrt att åka buss och det tar (bara?) typ 40 minuter att gå dit.

förresten. ni borde kommentera bättre. jag har ingenting emot att hänga ut någon så här kommer en liten lista på de personer vi förväntar oss en kommentar från:
mikey
tommie
anna
idan
tove
moas mamma
ronak
dóra

ni andra borde faktiskt också kommentera. :)

moa

austurvöllur hot spot

idag tittar solen fram och vi sitter i en park nära där vi bor med internet, hurra! det går lite långsamt dock men om det är parkens eller datorns fel vet jag inte.

nu har vi varit här i två dagar och vi har gått och gått och gått. igår gick vi i typ 5 timmar och såg massor med saker! vi såg hamnen med havet och bergen på andra sidan viken. vi såg botaniska trädgården och en massa fåglar och blommor. vi såg djurparken och kossorna. dessutom såg vi en fusk-geysir som sprutade och hallgrimskyrkan som är helt enorm men den håller de på att renovera så den var helt täckt med byggnadsställningar.





















puss!

moa och linda!

Island

det blaser ganska mycket har och man bygger inte precis mycket pa hojden.

vi kom fram igar och allt har gatt jattebra. island ar helt fantastiskt ch alla som kan borde verkligen komma och halsa pa oss!!! lindas systers man hamtade oss pa flygplatsen och sa akte vi direkt hem till dem. de har fyra barn och man kan tycka att jag borde vara van men det har var cirkus scott big time! hur gulliga barn som helst! vi fixade lite bankkonto, mobilnummer och handlade innan vi at middag dar och fick skjuts "hem". vi bor i ett litet rum med tva sangar, en garderob, ett handfat och ett skrivbord. det ar litet men rent och duger mycket bra. kok finns ocksa och idag har vi handlat och lagat mat! duktiga tjejer.

varje dag mellan 16.00 och 18.30 (vi ar tva timmar efter er) har fralsningsarmen oppet hur och da far man surfa 15 minuter gratis pa deras datorer. femton minuter har typ gatt och man vill ju inte gora sig ovan med de hogre makterna sa nu ar det dags att ga. bilder kommer nar jag kan koppla upp min egen dator mot internet.

puss till alla!

moa

7 hours to tee-off

Det är grått utomhus, tidig morgon, helt enkelt sådär att man bara vill tillbaka ner i sängen och mysa.
Idag är dagen D, flyget avgår vid 14-tiden och Moas syster Ida ska skjutsa oss till Arlanda, bra tjej!
Jag är i alla fall färdigpackad, vet inte riktigt hur det går för den andra fröken fräken men vet att hon blir klar i tid. Jag skulle nog gissa att hon är mitt uppe i ett liknande sorgset adjö som jag precis gick igenom. Aldrig skoj men jag hoppas på att gossarna hälsar på oss så vi kan visa den frusna ön.

Nu är det frukost som gäller!

Linda


veronicas födelsedagskalas


vi shoppar lite.. viktiga saker.


lilla lådan jelzin var med!


jag blandade en jättegod blåbärsdrink till linda.


linda tyckte inte att den var jättegod..


veronicas syster malin hade lagat thaimat till oss. gott!


linda tycker att någon ska dricka mer och fortare tror jag.


sen åkte vi bussen in till stan.


malin var lite trött på bussen.


vi gick till palace och daaaaansade!


veronica dansade också.


vi var jätteglada. :)


veronica och hennes kompis börje tycker om varandra.


varannan vatten hade varit en bra idé... efteråt åkte vi bussen hem. trötta.

puss från moa!

paaaaarty party!

idag vid tolvsnåret bär det alltså av mot norrköping! jag ska ringa och väcka linda så att hon inte försover sig. ;)

först ska jag till tandläkaren. jag längtar inte. men linda har sagt att även om jag har något hål så kommer de antagligen inte borra idag utan jag kommer få en ny tid. men då kommer jag behöva gå omkring på island och veta att jag har ett hål i en tand! jag har aldrig haft hål förut! om man får ska jag köpa en munspegel för en sådan har jag alltid velat ha.

det är dåligt med presentförslag förresten...


moa


fråga linda vad hon har gjort idag

för på äventyr med mig har hon minsann inte varit! ;)

moa

psst.

idag ska jag ta med linda på äventyr. vi ska åka ut i skärgården och titta på måsar och äta persisk mat, för det är vad man gör i skärgården.

dessutom har vi planerat en liten avstickare på touren, nämligen till norrköping! på fredag fyller nämligen veronica 26 (!) och det är viktigt! förslag på presenter mottages tacksamt.

vi har iallafall äntligen lyckats fullfölja den ack så trista ansvarsfulla alkoholserveringen och nu har vi faktiskt inte en enda lektion kvar i skolan, hurra! nu är det bara island som gäller och sen ett par dagars avslutning i halmstad kvar. sen väntar livet.

moa

borttappat:

är det någon som har sett lindas isländska bankkontonummer? det är försvunnet och vi skulle behöva det just nu.

moa

Nedräkning börjar

Nu är vi tillbaka i kollektivet, Halmstad. Än så länge är det bara vi och Veronica, de andra skulle komma direkt från Götet till skolan idag men ikväll är vi full styrka igen!
Tre dagar framåt är det skola, lite spanska, lite ansvarsfull alkoholservering och vin och mat i kombination. Kul vi har det!

Exakt en vecka kvar tills det bär av mot den kalla ön i norr!

Linda

RSS 2.0