God damn it

Det här är inte riktigt okej. 
Moa smittade mig efter sitt eländiga inlägg om hur förkyld hon var och igår vaknade jag och trodde att det hela var över. Snuvan var på väg att försvinna, allt skulle bli bra. Nu däremot rivs det i halsen, huvud bankade hela gårdagen och hostan verkar vara en ny kompis. Damn it! Jag måste bli frisk till helgen. iEs muy importante!

Trots saknaden av pengar från Perlan igår, så begav vi oss till Kringlan och hittade lite julklappar och lite annat småskräp till oss för att liva upp vår existens. Nu blir det två dagars arbete (läs två långa) och sen är vi lediga till fredag nästa vecka. Hur skönt som helst!

All in all: 9 arbetsdagar kvar!

Linda


man får inte ge upp

vi hittade inte vad vi letade efter igår. vi får helt enkelt göra ett nytt försök ikväll.

idag är vår sista "dödag", alltså vår sista dag då vi är lediga utan att vi har besök här! i övermorgon kommer mamma och bengt och sen kommer ronak och då ska vi ju förstås vara lediga men då har vi fler som underhåller oss. :)

just nu sitter vi på vår säng (ja, internet fungerar lite här!). Linda pratar med sin mamma och jag undviker att göra den nytta jag egentligen borde ägna mig åt. det går mycket bra!

idag kanske vi ger oss ut för att handla lite julklappar. problemet är bara att vi väntar på pengar från perlan.. det vore bra om dom kom så vi hade något att shoppa för! vi håller tummarna.

äsch, nu ska jag hoppa in i duschen!

moa

vi ska ut på tigerjakt!

nja inte riktigt. men ikväll så fort mörkret lagt sig ska vi ge oss ut i natten (nåja, det blir väl mörkt vid sex-sju sådär) och leta! jag tänker inte avslöja vad vi ska leta efter än (för att slippa eventuella pinsamheter om vi inte hittar det) men det ska bli ruskigt spännande iallafall! det är snö ute så det blir inte så fruktansvärt mörkt men det blir nog ändå en lång väg att gå...

moa

Windy city

Igår var en lång dag, en riktigt långsam och trist dag. Det enda spännande som skedde var att det blev galen storm här på ön och det gick knappt att ta sig ut från Perlan till omklädningsrummet, vi fick dessutom be taxin att möta oss vid the "staff-entrance" för att inte blåsa iväg.

Idag var jag en hurtig kicka och gick iväg själv och handlade mat men av kvinnligt kön som jag är fastnade jag i ex antal butiker på vägen.. fick med mig hem julklappar åt systerdöttrarna och åt även en åt Moa. Jag bad kassörskan slå in den så det blir svårare för henne att "råka" se den.

Imorgon är vi hemma om exakt tre veckor! Tjoho!

Linda

igår var en eländig dag men idag kommer bli bättre!

allting som kunde vara fel på en människa var det på mig igår. nåja, inte allt kanske men jag kände mig tamejtusan inte helt pigg.

för det första var jag förkyld och är det fortfarande. halsen gjorde ont och min näsa producerade långt mycket mera snor än vad som var nödvändigt. förkylningen tillförde dessutom en liten aning feber (38,1) och en trög huvudvärk och allmän bomullskänsla. dessutom vaknade jag på morgonen med en svullen fot som inte ville vara min vän på hela dagen och jag fattar inte vad som har hänt! jag har liksom inte gjort något och ändå är den alldeles öm. som om det inte var mog med det har jag lyckats bita av en liten bit av en av mina framtänder (?!), vilket iochförsig är ett lindrigt problem eftersom det är så lite så det inte syns om man inte tittar riktigt noga. problemet ligger istället i att min tunga inte kan hålla sig borta utan ska vara där och pilla hela tiden, vilket i sin tur innebär att den är röd och öm som om jag hade bränt den för att kanten på tanden är så vass! dessutom hade jag min nya mössa på mig på båtturen och nog närkte jag att den kliade, men nu har jag liksom röda prickar i pannan! pappa, är jag allergisk mot får?

idag känns allting redan mycket bättre! det bästa är att ta ut allt sitt illamående på en dag, så kan man ägna sig hejhjärtat åt att må bättre efteråt.

moa

Bland isbjörnar och vikingar

Igår steg vi på båten Andrea, vi och kanske 10-12 andra från jobbet. Vår chef beodrar oss först att lasta ur hans bil som var full med diverse drycker och mackor. Väl ombord kastar danskan Emelie sig över ölen och övertygar oss att göra samma sak och då har det roliga börjat. Lite längre ut till havs börjar folk fisket, jag strejkar och desto mer när jag såg stackars Moas fisk sprattla och kippa efter luft i den orangea korgen han så respektlöst blev slängd i, hahah.
Jag höll mig till ölen istället.

Den blivande överbefriskade dessertkocken berättade också för mig om de tre (!) isbjörnarna som kom till ön för någon månad sedan. Att folk vet egentligen bara om 2 av dem men efter hur stora nyheter det blev (med tanke på att det till och med stod i Aftonbladet) så valde polisen att tiga om den sista och att björn nummer två var det hans lilla kusin som hade sett först. Insiderinfo, minsann!

När båten äntligen satte sikte mot land började jag känna av vågorna, så jag sprang ut på däck och blev bitch-slappad av vinden tills jag mådde bättre. Efter en snabb hemvändning för ombyte så tåg vi en taxi mot bowlinghallen och det första man möter är en full dessertkock som kanske en timme senare blev hemskickad för att ingen vågade ta ansvar för honom.
Bowlingen hade kunnat vara rolig om det inte vore för tre fulla nötter som skulle försvinna vartsom men hey, jag surar inte för det. Det var en trevlig kväll!

Nu blir det snart jobb igen..
Linda

Hur ska detta gå?

Huvva! Snart ska vi ut på atlanten, heavy shit måste jag säga. Jag har inga som helst kläder som är lämpliga för att fiska men hey, jag ger mig i eländet ändå! :) Vad jag ser fram emot mest är bowlingen, ölen och pizzan, för det minsann är aktiviteter som kan hålla mig varm.

Har tappat stinget lite, vill mest hem, sluta bo i en resväska och styra upp ett liv. Men snart kommer Ronak och då blir det livat i lådan ska jag tala om! Nu har vi inte setts på ett bra tag och det finns massvis med ärenden och samtalsämnen som ska bockas av. Wiee!

Linda

idag ska vi ut och fiska valar!

personaldag idag! hurra, vad jag har längtat! vi ska ut på sjön och fiska och det sägs att om vi har tur, kan vi få se valar! jag hoppas att vi har sån tur. eller att jag åtminstone får upp en fisk. eller två.

efter det ska vi spela bowling, äta pizza och dricka öl och den enda nackdelen är att vi jobbar klockan ett imorgon. typiskt!

helst hade jag velat laga min egen fisk som jag fångat. eller åtminstone att någon annan tillagat den åt mig, det hade räckt. med risotto gärna.

moa

idag är vi trötta

vi har liksom inte gjort någon speciell nytta alls men det ska det bli ändring på! om en stund ska vi iväg på en vinprovning på ett hotell här i närheten och innan det vore det kanske en bra idé att klä på sig riktiga kläder...

tiden går jättefort nu och även om det är sorgligt att mikey och tomi åkt hem så är det mycket roligt som väntar den här korta tiden vi har kvar. imorgon är det personaldag på jobbet om lite mer om en vecka kommer mamma och bengt. sen har vi besökare nästan hela den tid som är kvar tills vi åker hem och resten av tiden jobbar vi.

näe nu måste vi sno oss på om vi ska hinna. eller jag. linda är redan färdig. varför är jag så långsam?

moa

Time flies

TIden går fort när man har skoj, alldeles för fort.
Efter roadtripen var vi ut och åt på Perlan, vilket kändes väldigt udda.. att sitta där och bli uppassad på av sina jobbkamrater, sedan gick vidare mot Sólon för lite dans och mycket prat. Jag och Tommie åkte till min syster för att lämna tillbaka bilen, varpå min systers man blev överlycklig över att det fanns en annan av manligt kön i huset (för er som inte läst innan, så har han fyra döttrar) och bjöd in honom på glaciärresor etc.  Vi har varit på bio, ätit på Domino's, matat fyllegäss, kikat nere i hamnen och ätit på Kebabhúsid! Helt enkelt.. en underbar helg.

Men nu är gossarna redan borta och vi ska planera massvis med saker för att få det att kännas som att tiden flyger iväg tills vi är hemma i Sverige igen.
Idag tänkte iaf jag lägga mina sorger på materiella ting, har hört ryktesvägen att Galleri Sautján har fått in ännu mer på
sin rea, goda tider! 

Linda


roadtrip för andra gången!

Idag har vi varit på roadtrip igen, fast den här gången i en lite kortare tappning. vi tittade på thingvellir, geysir och gullfoss  och efter det var vi minst sagt blöta och kalla så då begav vi oss hemåt igen. nu har vi tagit en välbehövlig varmdusch och ska strax göra oss iordning för en middag på perlan!

igår var vi och badade i blå lagunen och det är inte lite man längtar tillbaka till det varma vattnet när man stått i stänket från det stora vattenfallet, gullfoss, och frusit!

nae, nu är det dags att borsta tänderna. :)


moa


Dagen D

Idag är jag en ivrig tjej.. pirrig i magen.. glad!
Igår kväll satte vi klockan på halv tio, för gratisparkeringen är bara till tio och vi måste flytta Yarisen innan det. Så vi tar det i samma veva som vi ska handla inför vårt ärade besök för helgen. Dagen D har anlänt!

All yours, Linda

nu är det nära!

imorgon kommer mikey och tomi hit för fyra intensiva isländska dagar. vi har tänkt börja direkt så på vägen hem från flygplatsen åker vi förbi blå lagunen. bra start liksom!

ikväll ska vi åka och hämta bilen som vi ska få låna. great!

dumma internet.

moa

godmorgon

nu är jag äntligen vaken. har tillochmed duschat och ätit frukost! det blir liksom såhär när man jobbar sent. man kommer in i en sen dygnsrytm och sen när man dessutom är ledig behöver man inte vakna av någon väckarklocka! då sover man tills man vaknar av sig självt och sen lite till. jag är lite periodare också. ibland vaknar jag tidigt och vill gå upp men ibland kan jag sova hur många timmar som helst, just nu är det det senare och vet ni? det är jätteskönt!

goda nyheter är att mamma och bengt också har bestämt sig för att komma hit så nu har vi ännu fler besökare på schemat! hur bra som helst!

moa

Just precis

Pineapple Express var riktigt rolig, dock inte Moa-rated så att säga. Den var lite för otäck för hennes välbefinnande men hon skrattade ändå, way to go!

Tisdag idag alltså, vi har sovit tills nu.. eller jag har, Moa sover fortfarande. Planerna för dagen är inte storslagna men det finns åtmistone planer! Vi ska pallra oss till Kópavogur och cirkus Scott a.k.a min systers familj. Spendera lite tid med dem, leka storasyster (eftersom att jag alltid varit lillasystern, är det rätt skoj) och övertyga dem om att låna en bil till oss över helgen är det bästa beslut de tagit hittills!

Nu; frukost!

Linda


alla besökare emottages tacksamt

det är fler och fler som vill komma och hälsa på oss på den här lilla ön. inte bara familj och vänner, utan även andra, bokar biljetter vilket höjer priserna för våra nära och kära. närmast upp är mikey och tomi, efter det kommer ronak och sedan förhoppningsvis också idan och dave!

nu har vi varit här halva tiden och börjar faktiskt känna att vi har koll på stan. vi vet var det är bäst att handla sin chokladmjölk, nya skor och inte minst isländskt godis. vi har dock inte koll på precis allt så idag ska vi bege oss iväg på bio! pineapple express ska vi se och enligt rykten ska den vara rolig och inte otäck alls. kanske borde vi försöka få i oss lite mat innan men det känns som att det kan bli knappt om tid. salladsbaren på 1011 kanske?

see ya!

moa

Busy night.

Igår var i stort sett en katastrof/skandalkväll på jobbet, muphys lag gällde men vi tog oss igenom det och avslutade det hela med lite dricka och sedan begav vi oss till Arnós i Hafnarfjördur. Kul att träffa honom men mindre kul att träffa hans och hans respektives kompisar som är X år mindre än oss, så vi begav oss till Silja Brá!

Och på tal om de diverse draman i förra inlägget så tog de en rejäl svängom igår kväll. Var inte många hakor som höll sig uppe.
Om vi säger så här: En tjej på jobbet bor tillsammans med en av kockarna, den här tjejen är dock fasansfullt förälskad i en av servitörerna så förra veckan blev det jobbigt när de båda var på fest. Den här servitören visade sig vara kär i en av servitriserna och igår kom de till festen i stort sett ihopklistrade (om det inte varit för att hon var så full).
Oh, triangeldrama!    Nu återstår bara att se hur tjejen hanterar det hela, blir det catfight eller inte?
Följetång.


Nu... tyvärr... jobb!

Förväntan

Alltid lika roligt när man skrivit ett klyftigt inlägg och nätet försvinner och inlägget likaså.
Anywhoo, ikväll blir det att jobba med fullt hus varav strax under hundra tydligen är tyskar. Ach so, jaa.. Efter det så ska vi åka med TInna till Hafnarfjördur och rocka loss, spännande att se hur allt urartar sig med tanka på diverse draman. :)

På måndag ska jag ta tag i mitt liv, tjoho!

Linda

Inte alltid lätt på toppen

Ikväll ska det jobbas, likaså resten av helgen vilket känns helt okej. Vi har många lediga dagar framför oss varav nästan fyra är med våra gossar. Mycket trevligt.  Vad som sker idag, vete tusan. Handla frukost vore steg ett men det låter extremt ansträngande så återstår att se hur det blir med det..

Tack för alla gratulationer, förresten. :)

Linda

vi bygger ut

ja alltså inte vår blogg, vårt rum, vår garderob eller något annat materiellt utan istället jobbar vi på att förstora vår kunskap! idag har vi varit på vinprovning med bourgogne som tema och med vinodlare från chablis som föreläsare. vi provade 16 vin varav fyra röda och efter det var vi lite matta i våra munnar så vi gick hem till sonja som fyllt år och åt kex och drack te. nu börjar det bli dags för sängen och ally mc beal och imorgon är det tillbaka till verkligheten och jobbet igen!

moa

vi gjorde det linda!

jag funderar fram och tillbaka på hur stort det här är. ibland känns det som att vi är bäst i världen men inte alltid. islands sommeliermästerskap. den som vinner blir alltså årets sommelier på island och skickad vidare till internationella tävlingar.

HÄR kan ni läsa lite. om ni förstår isländska. ni andra kan titta på bilderna och känna er stolta som känner oss. :)



moa och linda


you dont have to be rude

alltsð jag fðr intetill knorren pð sdont. vi ´r iallatdfaLL HO
/moa

Till den nagot nyktrare Linda:
Eftersom att jag har familj och vanner har pa Island sa hade jag uppskatt nagorlunda respekt angaende Islands kris, da det kommer att paverka bade mig och min familj. Utan att lata allt fær allvarlig sa ar det allt jag onskar. Vem vet hur det kan sluta?

Dagen gick riktigt bra, tavlingen var eneverande, nervos och læskig men ænda lyckades vi hamna pa andra och tredje plats! Med blommor och vinflaskor i pris sa fick vi ocksa Champagneflaskor fran var chef, under det avtalet att vi skulle dricka upp dem under kvallen... and so we did!
Lille onykter.

All I wish is for is a littls sensitivity, Linda

det är inte lätt att vara en isländsk krona idag.

som ni säkert alla vet vid det här laget är island i en ekonomisk kris. en stor en också. på radio och tv pratar de inte om annat och utanför rådhuset står det stora bilar från radion och bevakar allt som händer. utom det märker vi konstigt nog inte av krisen så mycket. eftersom vi får våra pengar från sverige är ju vi vinnarna i den här situationen. för oss blir allting billigt och det är förstås inte så dumt. värre är det för de danska töserna som jobbar på perlan. de får såklart isländsk lön och den är inte precis något att hurra över när den växlats till dansk valuta.

hur ska det sluta?

moa

schemaändringar

vi fick precis den glada (?) nyheten att alla som ställer upp i tävlingen ska göra den praktiskt och muntliga delen eftersom att vi inte var så många anmälda. innan var det alltså så att det skulle vara ett skriftligt prov och de tre bästa skulle gå till final där man fick göra dessa saker. halleluja! näe men om man skulle öva sig lite kanske...

moa

regnbågar

eftersom att island är lite oberäkneligt i fråga om väder är det alltid svårt att veta vad man ska ha på sig. kallt är ju en sak men det är svårare att klä sig för (mot?) regn och blåst. jag menar, vi har ju inte precis galonisar med oss.

det som är bra med dessa snabba väderörändringar är regnbågarna! de ser vi ofta och även om de inte alls görs rättvisa på bild så försöker vi ivrigt varje gång vi ser en, och det är som sagt ofta.


dubbel regnbåge från vår lilla roadtrip.


fint inne i stan också.

det är liksom något speciellt med regnbågar. de är som snö och gör mig glad och pigg!

moa

Imorgon gäller det

Det blåser utav bara tusan utomhus, det viner i alla fönster och vrår. Känns som ett riktigt stanna-inne-väder. Lägligt och bra att vi är lediga dagen till ära, skulle vara inköpandet av provians som skull tvinga ut oss...

Imorgon är tävling! Årets Vinkypare går av stapeln i Kópavogur. Yikes! Vår arbetskamrat tror stenhårt att det är vi två och en annan som kommer gå till final. Vilken skräckfylld lycka det skulle vara. Extremt roligt för att då skulle man ha bevisat att för folk att vi faktiskt kan en del men otroligt pinsamt att stå och dekantera viner, blindprova viner muntligt  etc inför folk!
Men... mañana, mañana.

Nu ska jag åter till sängen och äta frukost.

Linda

kan man få för mycket av det goda?

igår var vi ute och dansade. riktigt ordentligt! vi slutade jobba vid ett och åkte då hem til en på jobbet, drack lite vin och tog sen en taxi ner på stan. var på två olika ställen som jag inte vet vad de heter och dansade, dansade, dansade hela natten! när vi kom hem vid sextiden imorse var vi lite... hungriga! köket var dock låst (de låser det på natten) så jag blev tvungen att gå ner till receptionen och be dem öppna åt oss. jag tror inte att farbrorn i receptionen var helt nöjd med oss just då.



men alltså. vad är grejen med att ramla? det gjorde vi visst på hultsfred också...



ser ni likheten? och då menar jag inte att linda har grön tröja.

idag har vi sovit länge och sen varit på middag hos sonja. riktigt lagad mat och kokosglass till efterrätt. hur gott som helst och nu är det dags för lite ally tror jag. linda har väntat läääänge.

puss! moa

Turister är viktiga för vår ekonomi

Igår kväll och denna kväll jobbar vi in några av dagarna som vi ordnat ledigt till när våra gossar kommer. Med turen på vår sida blev det bara korta pass och när vi kom dit igår fick vi veta att vi skulle jobba själva på en station, jag och Moa.
Det gick faktiskt riktigt bra och nu känner vi oss nyrika efter all dricks den senaste veckan att vi planerat att gå och handla julklappar! Man måste tänka framåt.

Om Moa bara skulle stiga upp ur sängen. :)


Linda

About that

Jag tillhör inte de frälsta när det gäller snö. Mestadels för att jag vet att det bara ser fint ut i några timmar, speciellt här på den vindiga ön. Som jag misstänkte så är solen framme idag och snön smälter bort. Passar mig fint. :)

Det ska vara sol, helst året runt!

Linda

SNÖ!!!



HURRA!!!!

moa

val

att äta alltså. nja sådär. jag blev inte så imponerad måste jag säga. det var gott tillagat och så men jag hadde nog trott/hoppats att det skulle vara som fisk. knasigt egentligen för någon fisk är det ju inte men det här var bara som en vanlig biff tyckte jag. jag hade nog förväntat mig någonting exotiskt och annorlunda.




moa

Nöjda och glada

Känns som om jag är uppe med tuppen, eller snarare med morgonbönen. Halv elva drar den igång, för er som skulle vilja delta när ni kommer på besök. Jag stannar dock hellre kvar i sängen och smådrömmer vidare om livet på jorden.

Så igår klädde vi upp oss och blev sådär fina som bara vi kan, i klänning och högklackat. Trippade uppför Laugarvegur tills vi kom till Herefords och beställde oss en varsin 3rätters valmeny. Mycket prat, en halv vinflaska var och lite godis på hemvägen så var vi nöjda med kvällen.
Val var för övrigt över min förväntan. Riktigt köttigt och ja... köttigt.

Idag blir det återigen jobb. Time flies!

Linda

RSS 2.0